diumenge, 29 de gener del 2012

Volem escoles públiques de qualitat !!




La Generalitat ha retallat les subvencions per a les escoles bressol municipals. Això ha fet apretar el cinturó als ajuntaments, que han hagut de prendre mesures posant en perill el model actual d'educació a les escoles bressol.

Algunes de les mesures que han pres han sigut:

-Aplicar de nou la ratio de nens per educador/a, que passen a ser:

Lactants: de 7 a 8 infants per educador/a.
1-2 anys: de 10 a 13 infants per educador/a.
2-3 anys: de 18 a 20 infants per educador/a.

- Reduir un 40% el personal de suport, que ajuden a les hores d'acollida, de dinar i de la migdiada.

Tenint en compte la meva curta experiència com a mestra, no sé com pretenen que un/a sol/a educador/a ensenyi hàbits, doni de menjar o posi a dormir a 18 infants ell/a sol/a; D'aquesta manera, és impossible ensenyar i educar de manera individualitzada als infants.
No cal ser un expert per saber que els coneixements que s'ensenyen a les escoles bressol els serviran, més endavant, pel seu desenvolupament cognitiu, social i emocional.

Crec que l'educació és un dels pilars més importants de la societat, i per això hem de fer el possible per tirar endavant les escoles de qualitat. Penso que invertir en educació és invertir en futur. El que estan fent és arriscar l'educació dels infants, que d'aquí uns anys seran els ciutadans de la nostra societat i els que hauran de tirar endavant.

Les escoles bressol, s'estan convertint, altra vegada, en guarderies, on els pares i mares "col·loquen" els seus fills per així, poder anar a la feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada