dijous, 21 de maig de 2009

Els nens de tremp envien les cartes als reis desde internet


Els nens de Tremp d'entre 3 i 8 anys poden enviar la seva carta als Reis Màgics d'Orient en línia.

L'Ajuntament ha posat a disposició de tots els nens els equipaments culturals del municipi com són la biblioteca o el telecentre per poder enviar-la.

Tots els nens tenen fins al dia 3 de gener per enviar la seva carta virtual. Entre totes les cartes rebudes se sortejarà un lot de productes escolars.

Aquesta iniciativa sorgeix amb l'objectiu d'acostar les noves tecnologies als més menuts del municipi de Tremp.

dimecres, 20 de maig de 2009

Messenger per a nens: control i seguretatAvui en dia, molts joves i nens estan la major part del dia connectats al chat anomenat messenger. La majoria de pares arriben tard de treballar, i molts estan preocupats perquè no poden controlar l'estona que els seus fills estan davant la pantalla de l'ordinador.

Ha sortit un programa que et permet controlar el temps que els infants poden estar connectats a internet i/o, en aquest cas, al Messenger. Aquest programa es diu Child Control 2006.

També té moltes altres utilitats: t’informa de quan temps ha estat connectat a internet, t’apaga i t’engega l’ordinador les hores que tu vulguis, no permet anar a les pàgines webs que tu li diguis, et bloqueja les carpetes de l’ordinador que li diguis, no et permet accedir al registre, etc.

TICaula


En els darrers anys, l'ús de les TIC i de les noves tecnologies a les aules, ens fan reflexionar sobre la pràctica educativa.

Les escoles han d'integrar les TIC a les aules per tal d'ajudar a assolir els objectius curriculars, i incideixin en el domini de les competències bàsiques de l'alumnat.

El treball amb ordinador a l’aula s'ha d'incloure, doncs, com una activitat més.
dimarts, 19 de maig de 2009

Disney crea una nova red socialDisney, durant la setmana del 2 de Maig, va llançar una red social, estil MySpace, en el que els infants poden crear un espai web sota un estricte control parental.

L'han denominat Disney Xtreme Digital (Disney XD), i conté xat, vídeos, música, i continguts de Disney, els quals els infants podran afegir a la seva pàgina personal.

Per crear un d'aquests espais personals, cal anar a la pàgina de Disney.

dilluns, 18 de maig de 2009

Entrevista a Roger Schank

Entrevista a Roger Schank, un dels principals investigadors en la teoria de l'aprenentatge i les ciències cognitives. És el president d'una empresa (Socratic Arts) el qual el seu objectiu és dissenyar i implantar, l'aprenentatge fent plans d'estudi per les escoles, universitats i empreses.

El vídeo original el podeu trobar a la pàgina web www.balzac.tvBalzac.tv: Learning by doing

dimecres, 13 de maig de 2009

Llibres de text electrònics i gratuïts
Us deixo una notícia extreta del diari "El país" que parla de que Califòrnia ofereix llibres electrònics, i gratuïts pels alumnes de primària i secundària.

L'objectiu és reduïr costos educatius a partir d'aquests llibres digitals, que es trobaran a biblioteques públiques de tot l'Estat.

dimarts, 12 de maig de 2009

Conseqüències del facebook als estudiants


Segons un estudi realitzat, s'han arribat a les conclusions que els estudiants que tenen facebook obtenen pitjors qualificacions que els que no en tenen.

Aryun karpinski (mestre de la facultat de psicologia de la universitat Ohio dominican), afirma: "El nostre treball mostra que els que inverteixen més temps a Facebook estudien menys. Hi ha una relació entre els dos factors, però potser els usuaris d'aquesta xarxa són més propensos a la distracció".

Hi han hagut queixes per part d'alguns alumnes de la mateixa facultat dient que aquest projecte era absurd, i que ells treien les mateixes notes que abans.

Personalment estic d'acord en què el facebook distreu, però penso que hi ha altres coses que també ho fan, com per exemple la televisió o alguns videojocs.
També dir que s'ha de saber quines són les coses prioritàries, i que si toca estudiar, toca estudiar. Cadascú hauria de saber si és o no capaç de tenir facebook, sense que perjudiqui els seus estudis.

dimecres, 6 de maig de 2009

El parvulari interactiu

Us deixo un vídeo interessantíssim de la pàgina web balzac.tv sobre una escola del barri la Salle Bonanova, on utilitzen desde parvulari ordinadors tàctils per aprendre, durant unes hores a la setmana.Balzac.tv: El parvulario interactivo